ADM Safety

Zpracování ryb

Spotřeba ryb ve světě v posledních letech významně vzrostla. Diskonty a supermarkety často objednávají ryby pocházející ze soukromých tuzemských chovů a zákazníci je stále ochotněji nakupují.

Pro zachování kvality produkovaného zboží je při výrobě potřeba především přísně dodržovat standardy BOZP. Základním prostředkem BOZP je osobní ochranný oděv, který vybíráme podle našich potřeb. Mezi hlavní přenašeče mikroorganismů patří naše ruce, proto jsou dobře zvolené jednorázové rukavice nezbytným prostředkem pro zbrzdění přenosu virů, bakterií a plísní.

ČEMU JE TŘEBA VĚNOVAT POZORNOST?

Základním faktorem, kterému věnujeme pozornost při výběru rukavic vhodných pro zpracování ryb, musí být symbol pro styk s potravinami. Všechny rukavice v nabídce Mercator tento symbol mají. Další důležitou otázkou je výběr vhodné textury rukavic, aby např. při kuchání ryba z rukou nevykluzovala. Materiál rukavic je dalším důležitým aspektem. V tomto případě doporučujeme nitril, poněvadž vinyl není vhodný pro styk s olejem, latex zase může u části pracovníků vyvolat alergii.

IDEÁLNÍ RUKAVICE PRO SEKTOR ZPRACOVÁNÍ RYB BY MĚLY MÍT PĚT ZÁKLADNÍCH VLASTNOSTÍ:
  • materiál a parametry vyhovující požadavkům stanoveným v normách EU a standardech ISO

  • maximální odolnost proti mechanickému poškození

  • snadné navlékání a pevný úchop i v mastném a vlhkém prostředí

  • vysoký pracovní komfort, který zároveň zajistí bezpečnost uživatele

  • tmavou barvu v případě práce, která způsobuje značné znečištění


Zdroj: Mercator Medical

Topmart.cz - Reklama pro nové návštěvníky
Reklama ×